Ένα υπέροχο ταξίδι στον χρόνο έκαναν οι μαθητές/τριες των τμημάτων Α2 και Α3 του σχολείου μας κατά τη διδακτική επίσκεψή τους στο Αρχαιολογικό Πάρκο των Λειβήθρων, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Γνωρίζουμε τα αρχαία Λείβηθρα».

Αρχικά ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο σε ένα φυσικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς στις υπώρειες του Ολύμπου. Ανέβηκαν στην Ακρόπολη και ενημερώθηκαν σχετικά με την οχυρωματική τέχνη στην αρχαιότητα και για τις εργασίες αναστύλωσης των τειχών της αρχαίας πόλης.

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία στο πλαίσιο του θεματικού εργαστηρίου «Ένα εύρημα γεννιέται …κι ερμηνεύεται» να πάρουν μέρος σε μια εικονική ανασκαφή. Σε ρόλο αρχαιολόγου-ερευνητή έφεραν στο φως αρχαία αντικείμενα κι ασχολήθηκαν με την καταγραφή και αποτύπωσή τους. Επίσης πληροφορήθηκαν για τη συμβολή κι άλλων επιστημόνων στο έργο του αρχαιολόγου και πώς μετά την αποκάλυψη γίνεται η ερμηνεία του αρχαιολογικού ευρήματος.

Τέλος, συμμετείχαν σε ένα υπαίθριο εργαστήριο συντήρησης, όπου με βιωματικό τρόπο ενημερώθηκαν σχετικά με τεχνικές συντήρησης των αρχαιολογικών αντικειμένων.

Ευχαριστούμε θερμά τον εκπαιδευτικό – αρχαιολόγο υπεύθυνο του προγράμματος κ. Ιωάννη Τζιόλα, την αρχαιολόγο κ. Ελένη Κλινάκη και την συντηρήτρια κ. Βάσω Κυπριανού για τη φιλοξενία τους και την αμεσότητα με την οποία πρόσφεραν στους/στις μαθητές/τριές μας ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το αντικείμενο της εργασίας τους.

Loading

Αφήστε σχόλιο